16.07.23

На честь 10- ї річниці Дня українських миротворців Олександр Дорошенко та Денис Кузьменко, миротворці місій ООН у Косово були запрошені на радіостанцію «Накипіло». Дякуємо @Філіп Дикань.

 https://radio.nakypilo.ua/podcast/ukrayinski-myrotvorczi/

На честь 10- ї річниці Дня українських миротворців Олександр Дорошенко та Денис Кузьменко, миротворці місій ООН у Косово,  були запрошені на радіостанцію «Накипіло». Дякуємо @Філіп Дикань.


П’ятнадцятого липня відзначають День українського миротворця. Цього року виповнюється 10-та річниця, відколи Верховна Рада впровадила цей день на знак пошани й ушанування тих українців, які брали участь у миротворчих операціях під егідою ООН, НАТО та інших міжнародних організацій. За 30 років у військових операціях узяли участь 44 000 українських військовослужбовців, 55 із них — загинули. Про роботу миротворців розповіли Олександр Дорошенко,миротворець місії ООН в Косово, виконувач обов’язків голови правління ГО «Об’єднання миротворців ООН, учасників міжнародних операцій та інвалідів війни», і Денис Кузьменко, миротворець місії ООН в Косово у 2000–2001 та 2003–2004 роках. Метаопис: Українські миротворці входять до міжнародних місій із підтримання миру й безпеки з 1992 року. Участь наших військових у складі миротворчих місій ООН і НАТО стала темою вечірнього етеру Радіо «Накипіло», що відбувся після проведення вже ставшего традиційним круглого столу "Мир. Безпека. Освіта" на базі Харківського національного педагогічного університету імені Г.С. Сковороди в партнерстві з  ГО «Об’єднання миротворців ООН, учасників міжнародних операцій та інвалідів війни». 

Захід відбувся у змішаному форматі за участі Департаменту освіти, Департаменту міжнародного співробітництва, Департаменту по роботі з громадськими об’єднаннями, Департаменту в справах сім’ї, молоді та спорту Харківської міської ради, Міжнародної асоціації миротворців ООН «Солдати миру» AISP/SPIA, Науково-дослідного інституту вивчення проблем злочинності імені академіка В.В. Сташиса, ГО «Окремий науково-освітній центр українського козацтва імені Г.С. Сковороди», ХНУВД, НАНГУ, ГО "У:ПРАВА".

Детальніше - https://unpmc-news.blogspot.com/2023/07/10.html#more