05.06.19

Відбулась презентація фотовиставки про миротворчу діяльність України

З нагоди Міжнародного дня миротворців ООН в університеті відбулась зустріч особового складу із представниками та Головою Всеукраїнської Спілки ветеранів війни генерал-майором запасу Володимиром Поповичем.
Володимир Васильович поспілкувався з курсантами, слухачами та викладачами університету, серед яких ‒ учасники миротворчих операцій, зокрема, у навчально-науковому центрі міжнародних миротворчих операцій.  


Він розповів про діяльність Всеукраїнської Спілки ветеранів війни, до якої,  входять ветерани Другої Світової війни, більшості з них вже за 90 років, є й такі, що досягли свого 100-річчя. Також повідомив, що спілка опікується справами учасників миротворчих операцій на території іноземних держав та учасниками бойових дій на Донбасі.



‒ Наша основна задача – об’єднати ветеранів всіх поколінь. Кулі та снаряди свистіли однаково, що у В’єтнамі, що під Кандагаром, що нині під Донецьком чи Маріуполем, ми маємо бути єдиними, ‒ наголосив Володимир Попович. Та додав, що окрім роботи з самими ветеранами, Спілка приділяє чимало уваги військово-патріотичному вихованню дітей та молоді. В Україні існує Всеукраїнський проект “Школа миру”. Проект має за мету працювати зі школярами, популяризувати серед них миротворчий та волонтерський рух.

В рамках зустрічі було презентовано фотовиставку “Українські миротворці на захисті миру у світі”, в якій зібрані фотографії з різних куточків планети, де з гідністю виконували свою миротворчу місію українські воїни.