04.10.17

Урочистий захід до Міжнародного дня миру «Мир дітям світу»

21.09.2017 на базі ХСШ №119 за підтримки Адміністрації Індустріального району Харківської міської ради та за ініціативи Управління освіти, з метою виховання в учнівської молоді громадянськості, миротворчості, патріотизму та любові до України проведено районний районний урочистий захід «Мир дітям світу», присвячений Міжнародному дню миру. 
105 учнів ЗНЗ Індустріального району урочисто прийнято до лав кандидатів у «Юні миротворці» відповідно до діючих у місті Харкові Всеукраїнських проектів «Юний миротворець» та «Школа миру». 
На заході були присутні почесні гості: Самойлов Сергій Анатолійович, координатор Всеукраїнських проектів «Юний миротворець», «Школа миру» у Харківській області, голова Харківської обласної громадської організації миротворців; Кравченко Сергій Васильович, полковник запасу, миротворець місії ООН в Косово, учасник бойових дій; Башилова Людмила Федорівна, голова Ради ветеранів адміністрації Індустріального району, відомий співак Олександр Кварта.



Учнями ЗНЗ району була проведена ретельна підготовча робота. Оголошену акцію «Бережи кожну мить». Кожен з кандидатів до лав «юних миротворців» власноруч на аркушах, стилізованих під кадри фотоплівки розмістив описи найяскравіших митей свого мирного життя. Всі «кадри» за допомогою прищіпок та біндерів об’єднали у величезне панно. На аркушах учні описали найяскравіші миті свого мирного життя: ті, які їм найбільше запамяталися; ті, якими б вони хотіли поділитися з оточуючими; ті, які б вони хотіли, щоб пережили й інші люди. 


Досвідом роботи поділилися загони юних миротворців ХСШ №119. Ціковою виявилася презентація роботи музею школи, яку провели французькою мовою. Всі присутні із задоволенням переглянули фільм «З миром у серці, з миром у душі», який ознайомив з досвідом роботи навчальних закладів району щодо реалізації Всеукраїнських проектів «Юний миротворець», «Школа миру». 

Захід виявився насиченим і яскравим. Виступи вихованців КЗ «ПДЮТ «ІСТОК» створили святковий настрій. А відомий харківський співак Олександр Кварта виконав зворушливу пісню «Україна». 

Фіналом заходу стало проведення масштабного флешмобу «Один мир – одна мрія». Вишикувавшись на величезному зображенні глобусу, учні виконали символічний танок та запустили до неба голубів і жовто-блакитні кульки із побажаннями миру.


Джерело Управління освіти