20.09.17

9-а Міжнародна зустріч блакитних беретів, ветеранів війни та Міжнародна конференція з питань безпеки в Європі (м. Брно, Чеська Республіка)

Представники громадського об’єднання миротворців взяли участь у 9-й Міжнародній зустрічі блакитних беретів, ветеранів війни та Міжнародній конференції з питань безпеки в Європі, що відбулися з 7 по 9 вересня 2017 року в місті Брно, Чеська Республіка. 



Конференція організована Громадським центром для ветеранів війни (http://kcvvbrno.cz) і «Чехословацьким легіонером» (http://cslegionar.cz/), що є представником SPIA CZECH, та його лідером Карелом Чернохом спільно з військовим госпіталем Брно та університетом оборони.

У перший день, 7 вересня, у приміщенні Громадського центру для ветеранів війни відбулася координаційна зустріч членів SPIA (Soldiers of Peace International Association, президент Лоран Аттар-Байру, http://www.aisp.fr), на якій українська делегація (Самойлов С.А., Кравченко С.В., Самойлова М.М.) презентувала зарубіжним колегам діяльність за програмами роботи з молоддю «Школа миру» та «Юний миротворець» в місті Харкові.



Наступного дня, 8 вересня, делегація взяла участь у конференції «Безпечне середовище, а не лише війна, міграція чи тероризм! Досвід, факти, свідчення», що проходила в приміщенні клубу університету оборони. На засіданні оголошували доповіді представники чеських збройних сил, поліції, пожежників, комітету оборони і безпеки, організації ветеранів, представники наукових кіл, а також місцевих та державних органів влади, громадських організацій. Були присутні члени асоціацій блакитних беретів і ветеранів війни з Польщі, Австрії, Словаччини, Чехії, Франції, Бельгії, Норвегії, України, Болгарії, Кенії, Кореї, Хорватії, Сербії та ін. Висвітлювалися серед інших такі теми: «Існуюча глобальна ситуація», «Особливості поточних операцій проти повстанців (АФГ, Ірак, Сирія)», «Конфлікт в Україні - поточний стан і перспективи».







 Увечері відбувся урочистий прийом та святкова вечеря у готелі «Барсело». На прийомі гостей привітав пріматор (мер) міста Брно Петр Вокржаль (Petr Vokřál primátor statutárního města Brna), відбулося вручення нагород.


  





У суботу, 9 вересня, проходив «спортивний» день (футбольний турнір, змагання чеських військових «Strongman», стрільба з навчальних лазерних пістолетів), а також нарада членів SPIA, на якій обговорювалися подальші плани організації. 




Висловлюємо подяку президенту SPIA Лорану Аттару-Байру за відзначення діяльності української делегації, членів громадського об'єднання миротворців з Харкова, і подарунок - ноутбук для мобільної роботи.