27.06.23

Відкриття Виставки дитячих малюнків "Світ, у якому я хочу жити!" Брюссель - Харків.







26  червня 2023 року, о 14 годині за Київським часом,  у Брюсселі, в Українському   хабі  громадянського суспільства (Ukrainian Civil Society Hub)  - «Station Europe», відбулося урочисте відкриття виставки дитячих малюнків «Світ, у якому я хочу жити!». Одночасно урочистості проходили в Харкові, в стінах Харківського дипломатичного клубу. За допомогою онлайн трансляції було прокладено відео-міст, який об'єднав тих, хто був присутній безпосередньо у Брюсселі або Харкові, та всіх, кто доєднався онлайн.
Організаторами заходу виступили - Громадське об'єднання миротворців ООН (Харків, Україна), CSC "Les Hirondelles" (Шарлеруа, Бельгія) в партнерстві з Харківським національним педагогічним університетом імені Г. С.Сковороди, під патронатом  Посольства України в Королівстві Бельгія, Харківської міської ради та Міжнародної асоціації миротворців ООН «Солдати миру» AISP/SPIA, за сприяння Ukrainian Civil Society Hub (Брюссель, Бельгія).

В урочистостях взяли участь  - тимчасова повірена у справах України в Королівстві Бельгія Наталія Аношина, віце - президент Міжнародної асоціації миротворців ООН по Західній Європі Альберт Тібор (Бельгія), Олеся Дякун, президент ГО «Соціокультурний центр творчості «Les Hirondelles» (Бельгія), Почесний президент Харківського дипломатичного клубу Сергій Чернов,  Світлана Бережна, проректор Харківського національного педагогічного університету імені Г. С.Сковороди, директор Міжнародних молодіжних програм  AISP/SPIA, координатор Міжнародних програм «Школа миру» та «Юний  миротворець» Сергій Самойлов (Харків,Україна), в.о.голови правління Громадського об'єднання миротворців ООН (Харків, Україна) Олександр Дорошенко, представники дипломатичних місій Європейського парламенту, керівництво та представники департаменту Міжнародного співробітництва, Департаменту у справах сім'ї молоді та спорту, Департаменту по роботі з громадськими об'єднаннями Харківської міської ради, Департаменту культури, апарату управління та національних підрозділів Міжнародної асоціації миротворців ООН «Солдати миру» AISP/SPIA  України, Чехії, Словаччини, Бельгії, Норвегії, Австрії, Люксембургу, Італії, тощо, Заслужена артистка України Вікторія Веннікова, представники українських та іноземних соціокультурних об'єднань, представники неурядових організацій, Харківського національного педагогічного університету імені Г. С.Сковороди , ХНУВС, безпосередні учасники проекту – діти, батьки, педагоги.
Ведучою заходу стала Анастасія Скрипка, активна учасниця проєктів "Школа миру" та "Юний  миротворець", учениця 11 класу Харківської гімназії №55.

Метою, що об'єднала присутніх на платформах Українського  хабу та Харківського дипломатичного клубу  стало  привернути увагу Європейського суспільства до проблеми виховання та підтримки творчого потенціалу молодого покоління на прикладі дітей України, що пережили жахливі впливи війни, але не втратили жагу до життя і  бачать своє майбутнє мирним. Підтримати та заохотити цих молодих митців та створити зв'язки на міжнародному рівні, черговий раз говорячи таким чином про Мир та Безпеку, Права Дитини та  Права Людини. Висвітлити питання щодо необхідності створення миротворчих таборів для психологічної реабілітації дітей, що перебувають/перебували у зоні ведення бойових дій. Ми акцентуємо увагу на аспекті задіяності представників ветеранської спільноти миротворців ООН, як такої, яка є дієвою силою для передачі досвіду підростаючому поколінню тощо.




Більше фото за посиланнями.
При використанні у публікаціях  просимо обов"зково вказувати імена авторів.

https://drive.google.com/file/d/16PwI81JaGegm-L1lPBSh7_vzzykW6a0O/view?usp=gmail

 

@Anastasia_Varvarina 

 

https://www.facebook.com/UkrainianEmbassyBelgium/posts/pfbid02GTTmA1Lz8TAg76b7eSyijdmhj8QpWvR2QqwSge82h9jtYWZikbsfaCFBm2FBuE18l

 

https://www.facebook.com/felicien.le.magicien/posts/pfbid0ENEsiGVK55R8oDgkMoLTwBjprcbbmL17XkcYzGgd975exYymnkxntyF3MKxuhQqSl

 

https://www.facebook.com/cschirondelles/posts/pfbid02uELRL7KTBjnJM5GczCPp7j96acxBMLtcm63grgub28UctmZ2usj8vygNyp3TamnNl

 

https://www.facebook.com/cschirondelles/posts/pfbid03bffTDADjA1GoFD39qDxxa5aBGbtvmXHzqStLNEFQR3HYLGnjwmBXEophD3fPjbpl

 

https://www.facebook.com/cschirondelles/posts/pfbid02AkEB7KEYPEdX46tHqbCVonwNsV6RY4U7DiWSRi4EprFobXqkcn5G2bd32SGYxXrJl

 

https://unpmc-news.blogspot.com/2023/06/blog-post_27.html

 

https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fyoutu.be%2FejDRlIbRyj4%3Ffbclid%3DIwAR2fivyhKYz3uobMqyWObRYFNvxfyg6foLIsy-RzqehQOspc5JZCU870Mhs&h=AT1HM86Yo3alQ1skkNXOwiypF-bgP9eYoaaNIMvTKAvBPY5ygSJEHadJjvROzXW8TrGpUWe_8mk4j2D3sBifN6nq6ahnnqF_0PPcmyzol4WDzWObkCauy9tV2GTIC56f9fdVoQ

 

https://youtu.be/ejDRlIbRyj4