07.10.22

Участь юних творців - миру Харкова у четвертому випуску Моделі ООН Ашока (AMUN).

 

Найбільш прагматичний спосіб створити успішне майбутнє - це використовувати свою силу візуалізації. Модель ООН - це популярна рольова гра для тих, хто хоче  дізнатися, як працює ООН. AMUN - модель ООН Ашока було засновано у 2019 році.

На сьогодні проведено три успішні конференції. Раді повідомити, що мали можливість приєднатися до четвертого випуску Моделі ООН Ашока, що відбулася 23 - 25 вересня. Тема цього року - стимулювання майбутнього, оскільки AMUN прагне розвивати серед своїх учасників лідерські якості, розширити кругозір знань. Щорічно в ній беруть участь сотні тисяч учнів  та студентів з усього світу. Багато сучасних лідерів у галузі права, державного управління, бізнесу та мистецтва свого часу брали участь в програмі. 



23-25 вересня школярі, юні творці - миру Харківської спеціалізованої школи №119, та Харківської гімназії №55 долучилися до освітньої гри «Модель ООН Ашока 2022», на запрошення Дінеша Сабніса - професора, доктора AGM Activity Ashoka Group of Schools та Генерального секретаря індійської делегації AISP SPIA, за підтримки Лорана Аттар-Байру - Президента Міжнародної асоціації миротворців ООН "Солдати миру" AISP/SPIA, та стало можливим за сприяння та при координації керівництва ГО «Об’єднання миротворців ООН, учасників міжнародних операцій та інвалідів війни». Під час гри обговорили проблеми забезпечення необхідним повноцінним харчуванням дітей з ознаками недоїдання та розглянули стратегії для дітей, які постраждали від воєн і перебувають у таборах для біженців.




 
Учні виконували ролі представників різних країн світу – Сполучені Штати Америки, Шрі-Ланка, Сенегал, Аргентина, Австралія, Румунія, Нідерланди, Ірак тощо. Як повноважні представники цих країн, учні виголошували промови англійською мовою, дебатували та приймали резолюції.

Як зазначили організатори Міжнародного заходу, наші діти були фантастичні; вчилися та обговорювали різні теми, пов'язані з діяльністю ООН. В заході взяли участь в офлайн режимі 300 студентів, в той час ще 20 учасників – онлайн, серед них Чудовська Уляна, Хмелевський Артур, Лукаш Аріна, Шамрай Владислава, Голенко Дарія, Кварта Іван, Кірієнко Родіон, учні 8-А класу ХСШ №119 та учениця 11-А класу Єлісєєнко Дар'я. вчитель Олійник Юлія Володимирівна. Харківську гімназію №55 представила Скрипка Анастасія, учениця 10-А класу.



Дякуємо організаторам за надані можливості, всім учасникам за  плідне спілкування та юним творцям-миру за участь!. Рішучість та сміливість харківських дітей викликала в учасників заходу захоплення! До речі , наша команда була наймолодшою серед учасників заходу.

Продовжуємо рухатися до спільної мети – жити в мирі та злагоді!