31.08.22

Участь Харківських миротворців ООН у ХІІІ Міжнародній зустрічі учасників асоціацій ветеранів війни та AISP-SPIA у Брно, Чехія.

Участь Харківських миротворців ООН

у ХІІІ Міжнародній зустрічі учасників асоціацій ветеранів війни
та AISP-SPIA у Брно, Чехія.

  •     З 01 вересня по 04 вересня 2022 року у м. Брно, Чехія, пройде ХІІІ   Міжнародна зустріч учасників асоціацій ветеранів війни та AISP-SPIA.

    • В межах угоди між організаціями «Чеський легіонер» та SPIA Ukraine, укладеної у 2019 році, на особисте запрошення Карела Черноха, Голови організації «Чеський легіонер», Президента SPIA-Czech, під патронатом AISP-SPIA та особисто Президента AISP-SPIA, Лорана Аттар-Байру, Міністра оборони Чехії Яни Чернохової, при повній координації Директора молодіжних програм AISP-SPIA, голови правління ГО «Об’єднання миротворців ООН, учасників міжнародних операцій та інвалідів війни» Сергія Самойлова, отримано запрошення для участі у заході для представників ГО «Об’єднання миротворців ООН», координаторів проєктів, учасників міжнародних програм «Юний миротворець» та «Школа миру», представників Харківського національного педагогічного університету імені Г.С.Сковороди (в межах договору про партнерство з ГО «Об’єднання миротворців ООН» підписаного у 2022 році), з метою обміну досвідом та участі у заходах.

    • Представляти Україну та Харків під час Міжнародної зустрічі учасників асоціацій ветеранів війни та AISP-SPIA отримали честь: Світлана Бережна, проректор з наукової, інноваційної та міжнародної діяльності Харківського національного педагогічного університету імені Г.С. Сковороди, та юні творці-миру: Анастасія Скрипка, Дар'я Єлісеєнко,  Дар'я Ясинецька.

      .

    Мета: участь у ХІІІ Міжнародній зустрічі учасників асоціацій ветеранів війни та AISP-SPIA для презентації міжнародних програм «Юний миротворець» та «Школа миру», проєктів «Гвардійський вишкіл» та «Військово - патріотичний квест», висвітлення особливостей аспектів військово-патріотичного виховання молоді на прикладах діяльності українських миротворців ООН, представників міста Харкова. Показати актуальність передачі досвіду учасників миротворчих місій ООН підростаючому поколінню, можливість створення сумісних, в т.ч. міжнародних проєктів, програм, спілкування, обмін думками. В програмі: обговорення питань SPIA, конференція на тему «Залучення ветеранів до            освіти молоді», яка відбудеться в клубі Університету оборони Брно, висвітлення ролі              громадських організацій та інших інституцій у військовій підготовці молоді,    бачення Асоціації ветеранів війни щодо залучення ветеранів війни та ветеранів-миротворців ООН до виховання молоді, тощо. Передбачена спортивна частина, що відбудеться в Живове, поблизу Оломоуца, з можливістю участі в Міжнародних змаганнях зі стрільби в рамках міжнародної ліги стрільби SPIA тощо. Для учасників відбудеться презентація та екскурсія до Технічного музею. Це міжнародна зустріч блакитних беретів, ветеранів війни, учасників місій ООН, ОБСЄ, ЄС, НАТО тощо, представників асоціацій ветеранів війни. Учасники - колишні військові та урядовці вищого рангу, обіймали посади командувачів контингентів, місій, у дипломатії - як посли, військові аташе тощо, представники освітянських кіл. Це тринадцята зустріч у Брно, яка служить для популяризації не лише самого міста, яке є Партнером Харкова, всього Південно-Моравського краю, але й усієї Чеської Республіки та їхньої діяльності в рамках ООН, для популяризації Міністерства оборони, Збройних сил Чехії, діяльності AISP-SPIA, блакитних беретів, ветеранів війни та їхньої діяльності за кордоном та суспільної тощо. 2022 рік дуже важливий для ветеранів Чехії, з точки зору кадрових та організаційних змін у Міністерстві оборони Чехії та ветеранів війни. Тому частиною зустрічі є вищезгадана конференція, яка буде присвячена ролі ветеранів війни та ветеранів-миротворців ООН, спілок та ГО у ​​вихованні та військовій підготовці молоді тощо.