25.08.24

Відкриття Виставки «Світ, у якому я хочу жити. Лелеки» у приміщенні Постійного представництва України при ООН.












           

           З нагоди Дня Державного Прапора та Дня міста-героя Харкова у приміщенні Постійного представництва України при ООН відкрилась виставка малюнків юних харків’ян «Світ, у якому я хочу жити*. Лелеки»**. 🇺🇦

 

          Зібрання відкрилося виконанням національного гімну, після чого до присутніх звернувся Тимчасово виконуючий обов'язки Постійного представника України при ООН Сергій Дворник. Він наголосив на важливості подальшої міжнародної підтримки нашої держави задля якнайшвидшого досягнення справедливого та сталого миру для України.

          Вікторія Вєннікова, Почесний амбасадор міста Харкова в США представила виставку «Лелеки», а також розповіла про зусилля на підтримку навчальних закладів Харкова та дітей, які постраждали від війни.

           ГО "Об'єднання миротворців ООН" (Харків, Україна),  як засновники проекту, вдячні за професійну підтримку проекту фотохудожнику, справжньому майстру своєї справи, Станіславу Чепурко.

https://www.instagram.com/reel/C_EYuJbPIJa/?igsh=eHFzMXZidGlzOWYx

За матеріалами :

 https://www.facebook.com/100068981237080/posts/pfbid036JwwDJxcaSrEnM4WartprPr4wKGgyMHA9q1331DKonjQScaCf8UXzqLtrapkqoxal/?app=fbl

 https://www.facebook.com/100002506283891/posts/pfbid031x8J28kMQPrCeXUuH1iy45FUW9iCWBnofquCUne2byE92Fzv8smZRzaGLHZjdeo2l/?app=fbl

 https://www.facebook.com/100057543857785/posts/pfbid02Xy9xAHdcuMbS3M811gYPvtmQgZ49LtwXWXwnY5i4e59h5bnJ39LoWgKBH3CnWn1vl/?app=fbl

https://www.facebook.com/100004144020039/posts/2925250277623078/?mibextid=rS40aB7S9Ucbxw6v

     Про проект.

         *9 червня 2024 року в Брукліні, Нью-Йорк, США, в рамках Дня Східної Європи було відкрито Виставку робіт "Світ, в якому я хочу жити! 2024. Лелека." - «Діти за мир!» (США). На запрошення «Brooklyn Cyclones», (Нью-Йорк, США (організатори Дня)) професійного бейсбольного клубу, дочірньої компанії «New York Mets», юним художникам-початківцям запропонували розробити логотипи для форми на гру 9 червня, з метою чого був проведений Конкурс серед дітей 6-18 років, які мешкають у Харкові, Харківській області, до яких приєдналися діти, які проживають в інших містах України. На творі мала бути зображена національна птиця України - білий Лелека, що символізує єдність і дух спільності. Ця ініціатива вшановує східноєвропейську спадщину Брукліна, але також відзначає талант і творчість молодих художників у місцевій та світовій спільноті. Вибіркові малюнки на тему білого Лелеки надруковані та розміщені на уніформі «Brooklyn Cyclones» під час гри. Дизайн, що переміг, став логотипом команди на грі 9 червня і використаний при оформленні фірмових бейсболок.

        31 травня 2024 року було проведено брифінг (у змішаному форматі) за участю офіційних, дипломатичних кіл взяв участь заходів Харкова), під час якого буде привернуто увагу до ситуації з проблемами безпеки, життя, навчання та виховання дітей, які перебувають у зоні ведення бойових дій ( на прикладі Харкова та Харківського регіону). Було наголошено на важливості проведення подібних заходів як прояву дипломатії та взаємодії між державами. Координатором американської складової проекту стала Вікторія Вєннікова.Заслужена артистка України, Почесний посол Харківської територіальної громади у Нью-Йорку, Амбасадором  проекту, який реалізує ГО "Об'єднання миротворців ООН" (Харків, Україна) - "Світ, в якому я хочу жити" 

           Захід відвідали та дали високу оцінку миротворчості дітей, залученості вчителів та батьків, рівню організації, Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця Sergíy Kyslytsya, Консул України у США Наталія Мусієнко, інші офіційні особи.

____________________________________________________________________

 Ця Виставка та  Конкурс, що відбувся, є прикладом системної роботи з підростаючим поколінням ветеранів миротворчих місій ООН, представників ГО «Об'єднання миротворців ООН», Харків.



Проект "Світ, в якому хочу жити!"* - У квітні – травні 2023 року було проведено Конкурс малюнків для дітей віком від 6 до 17 років, які є мешканцями Харкова, Харківської області, а також дітей із числа внутрішньо переміщених осіб, які проживають у регіоні. Дітей запросили подумати про майбутнє, його цінність, уявити його… адже діти – це дорослі завтрашнього дня. Тому так важливо підтримувати та заохочувати їх у творчому процесі... Єдина інструкція полягала у малюванні, тобто створенні світу, в якому вони хотіли б жити. В експозиції представлено 45 робіт – фіналістів, відібраних Журі, у трьох вікових категоріях із майже 1000 малюнків. Виставка була представлена на 7 локаціях у Бельгії, у  Словаччині, та стала своєрідною візитівкою Харкова.