17.06.24

Конкурс "Світ у якому я хочу жити! 2024. Лелека", День Східної Європи у Брукліні (Нью-Йорк) та щодо дипломатичної місії наших юних авторів.



Відео - @Станіслав Чепурко - https://youtu.be/uGBtwFVyhNg

Дорогі друзі, наш звіт про Конкурс "Світ у якому я хочу жити! 2024. Лелека",
День Східної Європи у Брукліні (Нью-Йорк) та щодо дипломатичної місії наших юних авторів.

ГО "Об'єднання миротворців ООН", Харків, Public movement of peacemakers разом з Вікторією Вєнніковою, Виктория Венникова Заслуженою артисткою України, амбасадором проєкту «Світ, у якому я хочу жити!» The World I want to live in Почесним амбасадором Харківської територіальної громади у Сполучених Штатах Америки, виступили засновниками проєкту "Світ у якому я хочу жити! 2024. Лелека". В березні - квітні 2024 року відбувся Конкурс дитячих малюнків з однойменною назвою, ініційований Вікторією Вєнніковою на запрошення керівництва Continental Baseball Europe Group та Brooklyn Cyclones single "A" baseball club, в рамках проведення Дня Східної Європи у Брукліні, США, Вице Президент бейсбольного клуба Brooklyn Cyclones- @Steve Cohen, Радника офісу генерального секретаря європейської федерації бейсболу та софтболу Димитрия Сагальчика-Dimitry Sagalchik.

Конкурс був проведений серед дітей Харкова та Харківської області, до участі долучились представники Закладів загальної середньої освіти 9 районів Харкова Департамент освіти Харківської міської ради більшості територіальних громад Харківської області Департамент науки і освіти ХОДА закладів позашкільної та дошкільної освіти Харківського регіону. Серед учасників - студенти Харківської державної академії дизайну та мистецтв Хдадм Офіційна Сторінка вихованці Міського Палацу дитячої творчості. Велику підтримку та активну участь дітей було забезпечено керівництвом та педагогами Харківського обласного Палацу дитячої творчості КЗ "Харківський обласний Палац дитячої та юнацької творчості" На запрошення Харківських Палаців відгукнулись також вихованці та викладачі Профільної Школи образотворчого мистецтва Рівненського міського Палацу дітей та молоді. Всього, в надзвичайно короткий термін, в електронному форматі було отримано близько 500 робіт, вік учасників - 6-18 років. Ми вдячні за організаційну підтримку Президенту-куратору Міського клубу юних миротворців @Елена Макарова.
Учасники мали створити образ Білого Лелеки, який, як канонічний символ миру, добробуту, затишку, став символом Дня Східної Європи Eastern European Day @ the Brooklyn Cyclones що організовується в Брукліні 9 червня.
Саме в цей день, Brooklyn Cyclonesна підтримку України, одягнули гравців у спеціально розроблену форму, прикрашену малюнками, створеними українськими дітьми. Емблемою клубу на цю гру було обрано проект Лисенко Валерії (сторінка мами - Алина Кузнецова, учениці Харківський ліцей 152 Харкова. Вітаємо переможницю!
Всі учасники, чиї малюнки були надіслані організаторам та прийняті до участі у Конкурсі в електронному вигляді отримають протягом другої половини червня - початку липня Сертифікати учасників.
Під час матчу на стадіоні лунало вітання Міського голови Харкова Ігора Терехова Игорь Терехов звучав гімн України та пісня «Лелеки» у виконанні Виктория Венникова Саме виконання пісні «Лелеки» стало дебютом для Єсенії Худолій, учасниці нашого Конкурсу. На стадіоні було розгорнуто величезний прапор України.
Важливо! Напередодні, До Дня захисту дітей в Ukrainian Institute of America відбулась прес-конференція, присвячена подіям Дня Східної Європи та черговий раз наголошено на важливості наближення миру.
До учасників заходу та до юних авторів звернувся Харківський міський голова Харківська Міська Рада Игорь Терехов.
Виставку робіт "Світ у якому я хочу жити! 2024. Лелека" – «Діти за мир!» (США) відкрито 9 червня 2024 року у Брукліні. За цей час їх побачили чисельні гості заходу відвідувачі знайомляться з ідеєю проекту, баченням дітьми мирного майбутнього, яке зарз відстоюється всім прогресивним людством.
Захід відвідали Консул України в США @Наталия Мусиенко Consulate General of Ukraine in New York, постійний представник України при ООН Сергій Кислиця Sergíy Kyslytsya Постійне представництво України при ООН / Perm Mission of Ukraine to the UN
Відгуки, слова подяки в книзі гостей залишили представники спортивних та творчих кіл.
Організатори заходів до Дня Східної Європи у Брукліні -
Вице Президент бейсбольного клуба Brooklyn Cyclones- Steve Cohen;
Радник офісу генерального секретаря європейської федерації бейсболу та софтболу - Dimitry Sagalchik;
Почесний амбасадор Харківської територіальної громади у США, Заслужена артистка України, амбасадор проєкту "Світ у якому я хочу жити!" Вікторія Вєннікова;
Ми вдячні за підтримку та сприяння організації почесному амбасадору м. Харкова у Словацькій Республіці @Tatiana Stoliarenko, її колезі - Iryna Minkovska
Керівництво ГО "Об'єднання миротворців ООН" вдячне за велику організаційну підтримку начальникам та методистам Управлінь освіти районів Харкова, Харківської області, всім педагогам, керівникам гуртків, батькам, всім Вам, хто черговий раз продемонстрував свою громадянську позицію, сприяє творчому розвитку наших дітей, формуванню в них правової свідомості та відповідальності за Майбутнє!
Дякуємо @Станіслав Чепурко за створення фото- та відео - матеріалів. Дякуємо окремо за підтримку проєкту Юрію Стрєльнікову IIurii Strelnikov Олександрі Волох та Ясі Волох - продовжуємо працювати!
Дякуємо всім, хто підтримав дитячі мрії про мир! https://www.facebook.com/profile.php?id=100006328292398
Ми вдячні за сприяння та підтримку, що надається нашим молодіжним та дитячим проєктам Президентом Міжнародної асоціації миротворців ООН AISP / SPIA Лорану Аттар -Байру Laurent Attar-Bayrou, Віце - Президенту по Західній Європі Альберту Тибору Tibor Albert Vice-Président Europe de l'Ouest Aisp/Spia.
Нова пошта - дякуємо за вашу безперебійну роботу та передаємо вітання від нашого Головного фахівця по збору робіт - кота Гоші.
Конкурс та Виставка об'єднали навколо себе дітей, їх батьків, освітян, діячів культури, дипломатів, спортсменів, поліцейських тощо…у нас всіх є одне прагнення та побажання – МИР!

На числені прохання Виставка продовжиться до 21 червня.