30.08.23

" Виставка дитячих малюнків "Світ, у якому я хочу жити!" у приміщенні "Ukrainian Voices Refugee Committee", Брюссель







28 серпня, за підтримки керівництва Ukrainian Voices RC"Ukrainian Voices Refugee Committee", rue de Commerce, 44, Brussels, була відкрита Виставка дитячих малюнків

♥️🕊️🌏🎨🖌️🖍️🖼️"Світ, у якому я хочу жити!". Діти Харкова та Харківської області створили своє бачення майбутнього, мирного та яскравого! ♥️🕊️🌏

https://drive.google.com/drive/folders/1JTRd9dvlWgGyxv-bEUX2A5nvSv1R8BT9?usp=share_link - 

♥️дякуємо за фото Софії Романюк

Спрямування Виставки - привернути увагу Європейської спільноти до проблеми виховання та підтримки творчого потенціалу молодого покоління на прикладі дітей України, що пережили жахливі впливи війни, але не втратили жагу до життя і бачать своє майбутнє. Виховання в собі відношення до дітей, як до майбутніх творців миру і власників і розбудовників світу, тих, що мають передати цей світ/мир своїм дітям. Також, ми даємо можливість всім людям різного віку, статі, соціальної приналежності, роду занять, замислитися, наскільки крихким є мир, та наскільки складним і важливим є його відновлення та збереження, та, наскільки зараз необхідне виховання в дітях культури миру, готовність до проголошення власної думки та світобачення, в тому числі через малюнки, проявляючи свою творчість, креативність та оригінальність.      

На Виставці Ви побачите малюнки дітей із Харкова та Харківської області віком від 6 до 17 років. Діти, що відчули на собі пекельний подих війни, через творчість, посередництвом художніх прийомів відкривають в собі потенціал творця свого майбутнього, відчуваючи відповідальність за побудову мирного суспільства. Діти малюють Світ, у якому вони хочуть жити в мирі!

Проєкт, що був втілений у життя Громадським об'єднанням Миротворців ООН (Харків) та Соціокультурним центром творчості "Ластівки" (Шарлеруа), за сприяння Харківської міської ради та в партнерстві з ХНПУ імені Г.С. Сковороди. Ми дякуємо всім, хто підтримує наші ідеї та сприяє можливості втілення їх у життя

🕊️🌏!(Згодом - більше фото та відео). В ході проведення відкриття Виставки відбулася презентація діяльності Громадського об'єднання Миротворців ООН, та знайомство з керівним складом та радниками організації, досвідом ветеранів - Миротворців. Висвітлено діяльнісний аспект участі представників ГО у заходах по наданню гуманітарної допомоги населенню, проєкція набутого досвіду на події сьогодення.





https://www.facebook.com/photo/?fbid=3470729893147920&set=pcb.3470730916481151
https://www.facebook.com/LadaArtinsky/videos/849484906499890


Під час проходження Виставки (28.08.2023 – 04.09.2023) відвідувачам буде запропоновано залишити повідомлення цим дітям, які опинились на війні, створив свої відгуки у гостьовій книзі.

Бажаючи зможуть підтримати Проєкт щодо психологічної реабілітації дітей, в тому числі можливості відвідання Бельгії фіналістами Конкурсу, зробивши Благодійний внесок та отримавши в подарунок настільний календар з репродукціями робіт - учасників Виставки.

 Цей обмін також дасть змогу побачити реальність такою, якою вона є, без будь-яких спотворень, надихнути на творчість, підтримати та заохотити цих молодих митців та створити зв’язки на міжнародному рівні, черговий раз говорячи таким чином про Мир та Безпеку!