10.09.22

Участь індійсько-української делегація AISP - SPIA у сесії Міжнародної програми обміну грамотністю ООН

 

  • До Міжнародного дня грамотності ООН, що відзначається 8 вересня, сьогодні, 10 вересня,  індійсько-українська делегація AISP - SPIA провела ще одну успішну сесію Міжнародної програми обміну грамотністю ООН, на підтримку Ashoka Group of Schools & Ukrainian Schools. Школярі з обох країн провели фантастичне, грунтовне дослідження, щоб представити різні теми про грамотність, пов’язану з освітою  дітей, дорослих, жінок та впливом Інтернету. Це була чудова взаємодія для обох делегацій.




  • Громадське об'єднання Миротворців ООН на заході представляли Директор молодіжних програм AISP-SPIA, голова правління ГО «Об’єднання миротворців ООН, учасників міжнародних операцій та інвалідів війни», Координатор міжнародних програм «Юний миротворець» та «Школа миру» Сергій Самойлов, помічник Координатора Софія Бондаренко, Юні творці - миру, учениці ЗЗСО № 55, 119 Анастасія Скрипка, Дар'я Єлісеєнко, Дар'я Ясинецька. В рамках договору про партнерство, Почесним гостем на заході була Світлана Бережна, проректор з наукової, інноваційної та міжнародної діяльності Харківського національного педагогічного університету імені Г. С. Сковороди. Доповіді та презентації були підготовлені учнями ЗЗСО № 55, 119, 156 під керівництвом педагогів - кураторів.



  • Цього дня ще раз хочемо зосередити увагу на “важливості поширення грамотності як інструменту, який допоможе розширити права і можливості усіх людей, побудувати мирне та свідоме суспільство”.В Україні тривають бойові дії, внаслідок яких відсутня можливість якісно навчатися і розвиватися у багатьох дітей країни. Щодня, внаслідок обстрілів, нівечаться й знищуються школи, бібліотеки, Вищі навчальні заклади, різні освітні установи, щодня втрачаються простори для навчання та здобування освіти. а інформацією Міністерства Освіти та науки України внаслідок військових дій окупантів в Україні пошкоджено понад 2 400 навчальних закладів. З них – 270 зруйновано повністю.
  • В 2022 році гасло - «Трансформація навчальних просторів грамотності», що дає можливістю переосмислити фундаментальну важливість навчальних просторів грамотності для підвищення стійкості та забезпечення якісної, справедливої та інклюзивної освіти для всіх — є надзвичайно актуальним.
  • Керівництво Громадського об'єднання Миротворців ООН щиро вдячне керівництву, вчителям і батькам шкіл - учасниць за їх чудову підтримку, індійським колегам колегам та керівництву Ashoka Group of Schools, зокрема професору Дінешу Сабнісу, Генеральному секретареві AISP /SPIA Індія.
  • Ми вдячні Президенту AISP SPIA Лорану Аттар - Байру за його постійну підтримку та керівництво такими освітніми заходами, які проводяться для студентів та юних миротворців.
  • З нетерпінням чекаємо нових подібних заходів між Україною та Індією!