21.03.23

Участь делегації Громадського Об’єднання миротворців ООН, у онлайн - конференції, присвяченій Міжнародному дню щастя.

 

20 березня  2023 року  Сергій Самойлов,  Голова правління  ГО «Об’єднання миротворців ООН, учасників міжнародних операцій та інвалідів війни», Директор Молодіжних програм Міжнародної Асоціації миротворців ООН AISP-SPIA, Координатор Міжнародних проєктів «Школа миру» та «Юний миротворець  очолив українську делегацію та виступив під час проведення конференції, присвяченій  Міжнародному дню щастя, всесвітньої події, яку Організація Об’єднаних Націй щорічно організовує 20 березня. Це нагадує нам, що бути щасливим — це право людини, та свято, яке варто святкувати!





Саме з  цією думкою Група шкіл Ашока, індійська делегація AISP/ SPIA та українська делегація AISP/ SPIA зібралися разом, щоб відсвяткувати Міжнародний день щастя ООН, де в різних моментах обговорювалися такі як:


1.Значення Міжнародного дня щастя.

2. Ролі щастя в Мирі.

3. Навчальна програма щастя в школах Індії та України.

4. Щастя та його важливість для різних статей в Індії та Україні.

5. Значення щастя для людини та його вплив на здоров'я.

Чудові презентації, якими поділилися обидві делегації, і це було чудовим уроком для кожного учасника даної сесії.

Гості, присутні на заході з індійської сторони,  пані Мінал Джоші та пані Теджасвіні – керівники групи шкіл Ашоки Кампус Ашока Марг  та професор, доктор Дінеш Сабніс – генеральний секретар групи шкіл Ашока та генеральний секретар індійської делегації AISP SPIA.

Українська делегація була представлена  Юною миротворецею, активною учасницею міжнародних проектів «Школа миру» та «Юний миротворець», ученицею  10 класу, лідером учнівського самоврядування, президентом гімназії № 55 Київського района  м. Харкова, Скрипкою  Анастасією, яка також була запрошена у якості почесної гості. Доповіді були представлені здобувачами освіти ЗЗСО Салтівського, Індустріального та Новобаварського районів №№ 124, 119, 39. з музичним вітанням до учасників звернулася Софія Черкашина, яка є представницею спеціальної школи №5 для дітей з проблемами слуху, ХОР. Також,виступ підготував Василь Дякун, представник української громади м.Шарлеруа, Бельгія.





Координатором заходу з боку української делегації виступила Софія Бондаренко, помічниця Координатора міжнародних проектів «Школа миру» та «Юний миротворець».

Сергій Самойлов відмітив у своїй промові – «Дякую всім, хто сьогодні став учасником нашої конференції.. Щастя людини – це життя, це свято. Свято, яке сьогодні відбувається, повинно бути кожен день. Тому що ми маємо заряджатися позитивною енергією. Щастя, коли ви спілкуєтеся і працюєте в проєктах з позитивними людьми, які досягли певних успіхів і передають цей досвід вам. Ви повинні тягнутися до кращих

"Щасливі люди – це люди, які беруть на себе відповідальність за те, що відбувається. У нас відповідальність для багатьох означає провину, але це неправильно. Узяти відповідальність – означає усвідомити зону контролю над своїм життям, думками і світовідчуттям... Найвідоміше дослідження про щастя, яке провела американка Соня Любомирські, свідчить, що 50% від усього нашого щастя передається нам у спадок. Ще 10% – це те, на що впливають зовнішні обставини. А 40% щастя залежать тільки від наших думок. Тому все в наших руках".

Вітаю з Міжнародним Днем щастя! Бажаємо бути щасливими, не дивлячись ні на що.

Бережіть, цінуйте і радійте кожній миті життя!»