22.09.16

У Міжнародний день миру учні Індустріального району долучилися до руху «Юних миротворців»




   На базі школи №119 за підтримки Адміністрації Індустріального району Харківської міської ради та за ініціативи Управління освіти адміністрації Індустріального району Харківської міської ради, з метою виховання в учнівської молоді громадянськості, миротворчості, патріотизму та любові до України проведено урочистий захід «Світ буде добрим, так хочуть діти», присвячений Міжнародному дню миру. 
   На заході 142 учні шкіл Індустріального району було урочисто прийнято до лав кандидатів у «Юні миротворці» відповідно до діючих у місті Харкові Всеукраїнських проектів «Юний миротворець» та «Школа миру» та вручено посвідчення волонтерів громадського руху миротворців. Учнями була проведена ретельна підготовча робота. Оголошену акцію «Один мир – одна мрія». Кожен з кандидатів до лав «юних миротворців» власноруч виготовив «голуба миру», на якому написав, як саме розуміє поняття «мир». Всіх голубів розташували на величезному панно із зображенням земної кулі. 
   Досвідом роботи поділилися загони юних миротворців ХСШ №№80, 119. Представники десантно-спортивного клубу «Маргеловець» продемонстрували показовий виступ. Виступи вихованців КЗ «ПДЮТ «ІСТОК» створили святковий настрій. 
   Представникам освіти та учням вручили грамоти та листи подяки за внесок у розвиток Руху юних миротворців.
   Фіналом заходу стало проведення масштабного флешмобу «З миром у серці, з миром у душі». Вишикувавшись на величезному зображенні контуру голуба, учні запустили до неба жовто-блакитні кульки із прикріпленими до них символічними зображенням земної кулі, на якій розташовані «голубки миру» із побажаннями миру.












На заході були присутні почесні гості:
  • Полякова Інна Валентинівна, методист науково-методичного центру Департаменту освіти Харківської міської ради. 
  • Бідило Євгенія Сергіївна, завідувач сектором по роботі з органами самоорганізації населення Адміністрації Індустріального району. 
  • Стойко Іван Іванович, радник міського голови з питань ветеранів. 
  • Самойлов Сергій Анатолійович, координатору проекту «Мережа шкіл миру», голова громадської організації миротворців. 
  • Кравченко Сергій Васильович, полковник запасу, миротворець місії ООН в Косово, начальник штабу громадської організації миротворців. 
  • Гурін Дмитро Миколайович, командир десантно-спортивного клубу «Маргеловець». 
  • Вишневська Наталія Петрівна, представник громадської організації миротворців. 
  • Кульбачна Марина Степанівна, інспектор Управління патрульної поліції м. Харкова. 
  • Башилова Людмила Федорівна, голова Ради ветеранів Індустріального району. 
  • Скрипкіна Світлана Петрівна, представник Ради ветеранів Індустріального району.
Джерела: