01.03.18

Представники місії ОБСЄ у гостях у юних миротворців -харківських школярів

На базі Харківської загальноосвітньої школи № 28 під час засідання Клубу юних миротворців відбулася зустріч юних миротворців Харківської міської організації учнівського самоврядування з представниками Спеціальної Моніторингової Місії ОБСЄ, які працюють в Україні на запрошення Уряду України.

Під час зустрічі високі гості презентували роботу місії в Україні, розповіли про мету та основні сфери діяльності організації, роботу спостерігачів щодо виконання завдань забезпечення безпеки та співробітництва в Європі. 

Юні миротворці провели для гостей екскурсію до музею юних миротворців, що працює на базі школи № 28 і є єдиним в Україні, презентували виставку «Те, про що важко сказати», світлини якої розповідають про долю дітей-переселенців із зони АТО, представили проекти «Діти Харкова за мир», «Алея миру», «Фарби миру», «Блакитні берети», реалізовані в міському масштабі за ініціативи юних миротворців закладів освіти.



Почесні гості високо оцінили діяльність школярів м. Харкова щодо поширення ідей толерантності, миротворчості та волонтерства, подарували учням пам’ятні сувеніри та висловили сподівання на подальші зустрічі у форматі «круглого столу» для обговорення питань захисту прав дітей, розбудови демократії, поваги різноманітності, гендерної рівності, торгівлі людьми, урегулювання кризових ситуацій.